YABANCILAR VE VATANDAŞLIK HUKUKU

   Vatandaşlık Hukuku’nun sınırları genel olarak 5901 sayılı Türk Vatandaşlık Hukuku ve Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile çizilmiştir. Mevzuat ile şu sorunlara çözüm getirilmiştir;

–Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır / nasıl kaybedilir / Türk vatandaşlığından nasıl çıkılır,

–Türk vatandaşlığına girmek / Türk vatandaşlığından çıkmak için hangi belgeler gereklidir,

-Başvuruda izlenmesi gereken usul ve esaslar nelerdir,

-Başvuru nereye yapılmalıdır,

-Başvuru kabul edilmediği takdirde nereye itiraz edilir, verilen karara karşı hangi yargı yolları açıktır

-Türk vatandaşlığına alınmanın / Türk vatandaşlığından çıkmanın sonuçları nelerdir?

Genel olarak değinmek gerekirse;

   -Türk vatandaşlığını kazanmanın yolları iki başlık altında incelenmiştir; Türk vatandaşlığının doğum yoluyla kazanılması ve Türk vatandaşlığının sonradan kazanılması. Bu başlıklar da alt başlıklar altında incelenir. Türk vatandaşlığının doğum yoluyla kazanılması; Türk vatandaşlığının soy bağı ile kazanılması ve Türk vatandaşlığının doğum yeri esasına göre kazanılması olarak iki alt başlığa ayrılır. Türk vatandaşlığının sonradan kazanılması ise şu üç alt başlıkta incelenir; Türk vatandaşlığının yetkili makam kararı ile kazanılması, Türk vatandaşlığının evlat edinilme yoluyla kazanılması ve Türk vatandaşlığının seçme yoluyla kazanılması.

   -Türk vatandaşlığından çıkarılan, Türk vatandaşlığını kazanmak veya Türk vatandaşlığından çıkmak isteyen kişiler, bu noktada izlemeleri gereken yollar ve prosedürler için muhakkak bir avukat yardımına başvurmalıdırlar. Zira başvuruda veya itirazda yapılacak küçük bir hata telafisi güç sorunlara sebebiyet verebilir. Türk Vatandaşlık Hukuku hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Türk Vatandaşlık Hukuku
Türk Vatandaşlık Hukuku
ozhukuk.org-site-logo 7
  • 0530 641 39 94
  • İletisim@ozhukuk.org
  • Mahmudiye Mah. Bahçeler Cad. Ali Palamut Plaza kat.4/49 Akdeniz/MERSİN

yasal Uyarı

1163 sayılı yasaya göre, Türkiye Barolar Birliği’nin Meslek Kuralllarına bağlı olarak, Reklam yasaklarına uygun olması temelinde Öz Hukuk Bürosu için tasarlanmıştır. Tüm Hakları Saklıdır.

Öz Hukuk Bürosu © 2018